Skip Navigation LinksAna Sayfa > Güncel > Doğadan, Çevreden
DOĞADAN, ÇEVREDEN
< Tüm Doğadan, Çevreden

Ülkemizde bir yılda israf edilen ekmekle, yüzlerce okul yapılabilir…

19.08.2014

Türkiye’de; yılda üretilen yaklaşık 37 milyar adet ekmeğin, 35 milyar adedi tüketiliyor. 2 milyar adet ekmek israf ediliyor.

Ekmek israfının ana nedenleri:

•    Ekmeğin evlere ve kurumlara ihtiyaçtan fazla alınması,

•    Ekmeğin doğru yöntemlerle muhafaza edilmemesi,

•    Yemekhanelerde ekmeğin üstü açık veya ambalajsız olarak sunulması,

•    Toplu yemek yenen yerlerde verilen ekmeklerin yeterince küçük boyutta olmaması ve kısmen tüketilerek artan kısmın israf edilmesi,

•    Bayat ekmeklerin değerlendirilme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olunmaması,

•    Fırınlarda satılabileceğinden daha fazla üretim yapılması,

•    Kurumlarda yemek yiyen kişilerin yiyebileceklerinden daha fazla ekmeği sofraya almaları veya kendilerine ihtiyaçlarından fazla ekmek servis edilmesi,

•    Fırınların ekmek iadesi almaları ekmek israfının ana nedenleri arasında sayılmaktadır.

 Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü,  Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasının milli ekonomiye bir yıllık katkısının 2,8 milyar TL olduğunu açıkladı.

 

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious Dahası...

Çevre Dostları Grubuna Üye Olun...

DOÇEV'le ilgili faaliyet ve duyurulardan haberdar olabilmek için çevre dostları grubumuza üye olun...

©2012 DOÇEV